'Ajax gaat voor pikante deal en legt contact met PSV-huurling Fábio Silva'

'Ajax gaat voor pikante deal en legt contact met PSV-huurling Fábio Silva'

29-05-2023 13:34 Laatste update: 14:05
286

Ajax kan PSV een hak gaan zetten op de transfermarkt. De Amsterdammers richten hun pijlen op Fábio Silva, meldt het Eindhovens Dagblad. De twintigjarige spits werd het afgelopen halfjaar door de Eindhovenaren gehuurd van Wolverhampton Wanderers.

PSV is blij met Silva, maar een langer verblijf in het Philips Stadion lijkt niet langer tot de mogelijkheden te behoren. Ajax ziet nog wel kansen om de Portugees in te lijven. Volgens het ED zijn de Amsterdammers zeer gecharmeerd van de technisch vaardige aanvaller. 'De interesse is al van dien aard dat Ajax bij het management van Silva concreet heeft geïnformeerd naar zijn diensten', schrijft de krant. 

Ajax zet in op een huurdeal, met mogelijk een optie tot koop. In de Johan Cruijff Arena zou Silva de concurrentie aan moeten gaan met Brian Brobbey en eventueel Dusan Tadic, die ook in de punt van de aanval uit de voeten kan. Silva is in ieder geval niet van plan om terug te keren naar Wolves, dat in 2020 nog veertig miljoen euro voor hem betaalde aan FC Porto.

Voor PSV scoorde Silva in negentien duels vijf keer. Het ED weet dat de Portugees goed in de groep ligt en dat hij ook best in Eindhoven had willen blijven. Dat was aanvankelijk ook de bedoeling, maar door UEFA-regelgeving kon PSV hem in januari slechts een halfjaar huren. Saillant detail: in de bekerfinale tegen Ajax schoot Silva nog de winnende penalty binnen.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!