Ajax bevestigt: transfervrije Van den Boomen is eerste aanwinst van Mislintat

Ajax bevestigt: transfervrije Van den Boomen is eerste aanwinst van Mislintat

29-05-2023 17:05 Laatste update: 17:21
246

De kogel is door de kerk: Branco van den Boomen mag zichzelf officieel speler van Ajax noemen. De middenvelder komt transfervrij over van Toulouse FC en tekent een contract tot medio 2027.

Van den Boomen is de eerste aanwinst van directeur Sven Mislintat bij Ajax, meldt de club via de officiële kanalen. De 27-jarige creatieveling kon ook rekenen op belangstelling vanuit Spanje, Engeland en Duitsland, terwijl zijn naam eveneens werd genoemd bij Feyenoord en PSV. Hij geeft echter de voorkeur aan een terugkeer bij Ajax. In de jeugd speelde Van den Boomen al voor de nummer drie van de Eredivisie

In de zomer van 2020 verruilde Van den Boomen De Graafschap voor Toulouse, dat toen nog actief was in de Ligue 2. In het zuiden van Frankrijk is de Veldhovenaar uitgegroeid tot één van de absolute steunpilaren. Als beste speler van de Ligue 2 promoveerde Van den Boomen met Toulouse naar het hoogste niveau, waar club en speler zich ook goed staande hielden. Dit seizoen was hij in 38 officiële wedstrijden goed voor zes goals en dertien assists. Daarnaast legde Van den Boomen met Toulouse beslag op de Franse beker.

De middenvelder moet Ajax helpen volgend seizoen beter voor de dag te komen. De Amsterdammers raakten in de laatste speelronde nog bijna de derde plek kwijt aan AZ en mogen zich komend seizoen in de voorronde van de Europa League melden. Van den Boomen eindigde zelf met Toulouse op de dertiende plek in de Ligue 1.

Luister nu de nieuwste aflevering van #DoneDeal de podcast!