Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Kale en Kokkie over het rampseizoen van Ajax: "Een Ajax onwaardig seizoen"

29 mei 2023, 18.14 uur · Aangepast 29 mei 2023, 20.35 uur · Door Sammie van den Broek

Het was geen pretje om Ajaxfan te zijn dit seizoen. De Amsterdammers verloren alle topwedstrijden, Alfred Schreuder werd ontslagen, verschillende Ajax-prominenten- verlieten de club en deelname aan Champions Leauge kan Ajax vergeten volgend seizoen. Het spreekt voor zich dat het dan ook geen prettig seizoen was voor onze vaste analisten Kale en Kokkie. 

Kokkie is twee weken geleden geopereerd aan zijn knie. Hierdoor heeft hij de afgelopen afleveringen overgeslagen, maar vandaag was hij via een filmpje toch aanwezig. Kokkie is dan ook meteen duidelijk: "Dit was gewoon echt een Ajax onwaardig seizoen", vertelt hij vanaf zijn dakterras. Kale zit in zijn tuin en is het roerend eens met Kokkie: "Dit was een inktzwart seizoen".

Ajax verloor met zeer matig voetbal ook de laatste wedstrijd van FC Twente. "Ik zag ook totaal geen plezier", vertelt Kokkie. "Wat was er met Rulli aan de hand", vraagt Kale zich af. "Die deed echt alles fout".

Al met al was het een seizoen om snel te vergeten voor Ajaxfans. "Dit soort seizoenen zitten er tussen, maar volgend jaar kan het gewoon weer beter gaan", aldus Kokkie over het rampzalige seizoen.  

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938