Data had rol in transfer Van den Boomen: 'Dat kan echt een indicatie geven'

Data had rol in transfer Van den Boomen: 'Dat kan echt een indicatie geven'

29-05-2023 21:15
86

Branco van den Boomen is als een kind zo blij met zijn overstap naar Ajax. In gesprek met de heren van Rondo vertelt hij over de overstap en de data van de middenvelder. Die cijfers speelden namelijk een rol in zijn transfer.

Bij Van den Boomen overheerst vooral blijdschap. "Ik ben zo trots, op mezelf en op de mensen om me heen. Als je zoveel over hebt voor de sport en dan via een omweg terug bij Ajax kan komen, dat is fantastisch."

"Bij Mislintat sprak mijn persoonlijkheid hem heel erg aan", onthult Van den Boomen over wat de technisch directeur van Ajax aansprak. "Ik was natuurlijk aanvoerder bij een buitenlandse club dus dat vond hij erg goed. Mijn data zijn natuurlijk ook goed, dus dat is ook iets waar hij graag mee werkt. Die data is wel iets wat ook steeds belangrijker wordt en een indicatie kan geven."

"De grootste club van Nederland heeft gebeld, dus ik heb daar maar voor gekozen", grapt Van den Boomen over zijn keuze voor Amsterdam. PSV werd eerder ook gelinkt aan de middenvelder, maar die transfer is het dus niet geworden. Van den Boomen zijn collega op het middenveld, Stijn Spierings, staat nu wel in de belangstelling van PSV.