Mislintat onthult transfertactieken: 'Zoveel mogelijk voor de voorbereiding'

Mislintat onthult transfertactieken: 'Zoveel mogelijk voor de voorbereiding'

29-05-2023 21:53
106

Branco van den Boomen wordt niet de enige zomeraanwinst van Ajax. Dat heeft technisch directeur Sven Mislintat gezegd in gesprek met AjaxTV. Maar de Duitser wil niet dat de selectie voor komend jaar bestaat uit alleen maar nieuwkomers.

"Deze transferzomer valt niet te voorspellen", luidt de conclusie van Mislintat. "Het gaat om het vinden van de juiste persoonlijkheden en spelers voor ons team. En daarnaast zijn we ook afhankelijk van de interesse in onze spelers, zoals afgelopen seizoen. Van den Boomen is onze eerste aanwinst en hij zal niet de laatste zijn, maar hopelijk wordt het geen overkill aan nieuwe spelers."

Mislintat doet ook een boekje open over zijn tactieken op de transfermarkt. Zo ook qua timing van transfers. "Het is redelijk vroeg, maar ik houd ervan om zoveel mogelijk spelers in te passen voordat de voorbereiding van start gaat."

Van den Boomen vertelde eerder dat zijn data een rolletje hebben gespeeld in de transfer. Mislintat werd eerder ook gezien als een technisch directeur die veel met die cijfers bezig is, maar dat is volgens hem zeker niet alles. "Ik wil altijd een 360 graden-perspectief van de speler hebben. Het was ook heel belangrijk om met hem te praten en zijn persoonlijkheid te leren kennen. Dit was een heel belangrijk onderdeel van deze transfer."