Van der Sar vertrekt op eigen initiatief, Ajax wilde wél graag met hem door

30 mei 2023, 09:58   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25
Foto: © ProShots

Het vertrek van Edwin van der Sar bij Ajax gebeurt op zijn eigen initiatief. De algemeen directeur lag vanwege de tegenvallende resultaten ook behoorlijk onder vuur bij een groot deel van de achterban, maar vanuit de club was er nog altijd voldoende steun voor een langer verblijf van de voormalig keeper.

Dat laat Raad van Commissarissen-voorzitter Pier Eringa weten in het persbericht van Ajax. “Wij wilden graag dat Edwin zou blijven, maar zijn besluit stond vast en wij hebben dat te respecteren", vertelt Eringa over de keuze van Van der Sar en de wens die er vanuit Ajax bestond. Ondanks de mindere periode en dito resultaten wilden de Amsterdammers dus wel graag langer met hem door.

Artikel gaat verder onder video

"Het afgelopen seizoen is niet representatief voor de totale periode van Ajax onder zijn leiding. De club heeft heel veel successen meegemaakt, is enorm gegroeid en heeft  ook internationaal aan aanzien gewonnen", is Eringa lovend over de vertrekkende Van der Sar. "Zijn taken worden overgenomen door de zittende directie. Edwin blijft tot augustus beschikbaar voor overdracht en advies", aldus Eringa.

Lees ook: Van der Sar legt vertrek bij Ajax uit: 'Ik ben op'

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Gusa
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ja dat noemen ze gewoon 'op een nette manier afscheid nemen'.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen