Ajax zoekt opvolger Van der Sar: raad van commissarissen schetst gewenst profiel

Ajax zoekt opvolger Van der Sar: raad van commissarissen schetst gewenst profiel

30-05-2023 10:50 Laatste update: 12:10
133

Ajax neemt afscheid van Edwin van der Sar en gaat op zoek naar een opvolger met een Ajax-achtergrond. Pier Eringa, voorzitter van de raad van commissarissen, gaat kort in op het vertrek van de algemeen directeur en schetst het gewenste profiel van de Amsterdammers.

Eringa betreurt het besluit van Van der Sar om na elf jaar de handdoek in de ring te gooien. "Wij wilden graag dat Edwin zou blijven, maar zijn besluit stond vast en wij hebben dat te respecteren", valt te lezen op de clubsite van Ajax. Van der Sar begon in 2012 als directeur marketing en werd uiteindelijk algemeen directeur. 

Ajax geeft zichzelf tot de seizoensstart om een opvolger te vinden. "Zijn taken worden overgenomen door de zittende directie. Edwin blijft tot augustus beschikbaar voor overdracht en advies. Spoedig na 1 augustus verwachten we de nieuwe directie-samenstelling bekend te kunnen maken. Onze ambitie daarbij is om iemand met een Ajax-achtergrond in de top toe te voegen."

Van der Sar vertrekt op een moment dat het minder goed gaat in de hoofdstad, maar Eringa hoopt dat men zich de jaren daarvoor ook herinnert. "De club heeft heel veel successen meegemaakt, is enorm gegroeid en heeft ook internationaal aan aanzien gewonnen", besluit de voorzitter van de RvC.