Ajax-baas verspreekt zich en lijkt lot van trainer Heitinga te verklappen

Ajax-baas verspreekt zich en lijkt lot van trainer Heitinga te verklappen

30-05-2023 12:15 Laatste update: 12:31
105

Pier Eringa heeft de positie van trainer John Heitinga verder aan het wankelen gebracht. De voorzitter van de RvC versprak zich in het bijzijn van journalisten over de rol van de opvolger van Edwin van der Sar.

Eringa benoemde onder meer de taken die voor de nieuwe algemeen directeur in het verschiet liggen. Daarbij benoemde de voorzitter mogelijk de zoektocht naar een nieuwe trainer. "De verantwoordelijkheid is van de zittende directie om een nieuwe trainer aan te stellen en dat hun keus daarna zal worden voorgelegd aan de RvC ter goedkeuring", zou Eringa hebben gezegd, opgetekend door De Telegraaf.

De toekomst van Heitinga is sinds zijn aanstelling al onduidelijk. Eringa kwam snel terug op zijn uitspraak. 'Eringa's uitlating zou betekenen dat John Heitinga vandaag of morgen te horen krijgt dat Ajax niet met hem doorgaat als hoofdtrainer', meent de ochtendkrant. 'Daarmee geconfronteerd wrong de RvC-voorzitter zich in allerlei bochten om te zeggen dat hij het niet zo bedoelde en sprak over de trainerspositie bij het eerste elftal in het algemeen.'