Groot nieuws uit Amsterdam: drie commissarissen vertrekken uit Ajax-rvc

Groot nieuws uit Amsterdam: drie commissarissen vertrekken uit Ajax-rvc

14 april - 13:03 Laatste update: 13:11
249

Annette Mosman, Georgette Schlick en Cees van Oevelen vertrekken uit de raad van commissarissen van Ajax. Dat maakt de Amsterdamse club zondagmiddag bekend via de officiële kanalen. Het drietal, dat al langer onder grote druk stond, is van mening dat de huidige discussie zich momenteel te veel rondom hun persoon concentreert. 

Zowel Mosman, Schlick als Van Oevelen vindt dat de discussie momenteel op de inhoud gericht moet zijn, terwijl het de laatste tijd voornamelijk gaat over het drietal. Op basis daarvan hebben ze besloten er mee te stoppen. Ze zullen hun taken zo snel mogelijk overdragen aan nieuwe commissarissen. 

Wedden

Meer odds

Wie dat worden, is nog niet duidelijk. 'Het proces om de ontstane vacatures in te vullen wordt in gang gezet conform de statuten. Het drietal treedt af zodra nieuwe leden voor de RvC benoemd zijn', maakt Ajax duidelijk in een statement.

Michael van Praag, president-commissaris, betreurt het vertrek van de drie. "Wij vinden het bijzonder jammer, maar we hebben dit besluit te respecteren. Mede namens de andere RvC-leden Leo van Wijk en Danny Blind wil ik hen alle drie bedanken voor het tomeloos inzetten van hun bedrijfsmatige kennis en ervaring voor onze club. Wij gaan hard aan de slag om opvolgers voor hen te vinden", aldus Van Praag. 

Het vertrek van Mosman, Schlick, en Van Oevelen is alweer het zoveelste hoofdstuk in de aanhoudende crisis bij Ajax. Onlangs brak het na iets meer dan twee weken al met Alex Kroes, waarna de Amsterdammers met 6-0 verloren in De Klassieker. Ajax gaat zondagmiddag tegen FC Twente proberen om in ieder geval niet verder weg te zakken. Die wedstrijd begint om 16.45 uur.