Nieuw hoofdstuk in Ajax-crisis: drie rvc-leden stappen op

Reacties

Annette Mosman, Georgette Schlick en Cees van Oevelen treden op zeer korte termijn terug als leden van de raad van commissarissen (rvc) van Ajax.

Nieuw hoofdstuk in Ajax-crisis: drie rvc-leden stappen op
© Pro Shots

Het drietal is van mening dat de discussie 'zich nu te veel rondom hun persoon concentreert, terwijl deze gericht zou moeten zijn op de inhoud.' De rvc-leden zullen hun taken zo spoedig mogelijk overdragen aan nieuwe commissarissen.

'Wij vinden het bijzonder jammer, maar we hebben dit besluit te respecteren', licht Michael van Praag, de preses van de raad van commissarissen, toe. 'Mede namens de andere rvc-leden Leo van Wijk en Danny Blind wil ik hen alle drie bedanken voor het tomeloos inzetten van hun bedrijfsmatige kennis en ervaring voor onze club. Wij gaan hard aan de slag om opvolgers voor hen te vinden.'

Mosman zat sinds november 2020 in de rvc van Ajax, Schlick sinds februari 2022 en Van Oevelen sinds november 2022. Het drietal lag onder vuur omdat het niet voldoende toezicht zou hebben gehouden, op onder meer het functioneren van technisch directeur Sven Mislintat, die eind september 2023 werd ontslagen.

Het lijkt erop dat je één of meerdere social media-scripts op VI.nl hebt uitgeschakeld. Daarom worden er geen social posts of liveblogs geladen. Wijzig hier je instellingen.

Het vertrek van Mosman, Schlick en Van Oevelen is het zoveelste hoofdstuk in het crisisjaar bij Ajax, dat eerder deze maand een hoogtepunt bereikte met de voorlopige schorsing van algemeen directeur Alex Kroes en de 6-0 afstraffing in De Klassieker.

Ajax ontvangt zondagmiddag FC Twente in een poging in elk geval niet verder weg te zakken in de Eredivisie. De Amsterdammers staan zesde en deelname aan de play-offs om Europees voetbal dreigt.

Sinds het vertrek van Marc Overmars gaat alles mis bij Ajax. Een tijdlijn:

Bekijk hier al onze video's
Gerelateerde artikelen
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.