Annette Mosman, Cees van Oevelen en Georgette Schlick tijdens de algemene aandeelhoudersvergadering van Ajax.
Volledig scherm
Annette Mosman, Cees van Oevelen en Georgette Schlick tijdens de algemene aandeelhoudersvergadering van Ajax. © ANP / ANP

Ajax-crisis maakt nieuwe slachtoffers: drie bekritiseerde rvc-leden stappen op

Annette Mosman, Georgette Schlick en Cees van Oevelen stappen uit de raad van commissarissen van Ajax. Zij stellen hun positie beschikbaar omdat zij van mening zijn dat de discussie zich nu te veel rondom hun persoon concentreert, terwijl deze gericht zou moeten zijn op de inhoud. Ze treden af als hun opvolgers benoemd zijn.

23 reacties

  • René Tanchette

    3 weken geleden
    Schoon schip maken en Ajax snel weer opbouwen. Denk daarbij ook aan Wim Jonk, want vanaf zijn vertrek (2016) is het fout gegaan in de jeugdopleiding. De laatste jaren levert de jeudgopleiding middelmaat af (zie Jong Ajax). Wim Jonk heeft bewezen om een ter dood veroordeelde club uit het moeras te kunnen trekken met aantrekkelijk voetbal. Een voetbaldier die bij de Ajaxleden goed zal vallen.
  • Willem Elfrink

    3 weken geleden
    Kan iemand mij uitleggen dat als het al een jaar lang bekend is dat het de bedoeling is dat Alex Kroes een hoge functie bij Ajax gaat krijgen, maar dat de handtekening pas gezet kon worden als het concurrentiebeding met AZ verliep en als het dan zover is dat in verloop van tussentijd het kopen van aandelen door Alex Kroes ineens alsnog handelen met voorkennis heet terwijl die "voorkennis" al een héél jáár bekend was in héél Nederland. Dus óók bij ál de ándere aandelenkopers.
  • Niels La Haye

    3 weken geleden
    Alex Kroes is terecht ontslagen. Dat deze drie incompetente RVC leden nu pas ontslag neemt na afgelopen zomer ellende met mislintat, geeft alleen maar aan dat ze zakelijk omhooggevallen bonzen zijn zonder echte capaciteiten. Het lukt sommige mensen zo goed om jarenlang status baantjes te vinden, zonder dat ze zelf echt iets kunnen. En dit terwijl ze echt niet met de buitenwereld kunnen communiceren.
  • Gerrit Kassies

    3 weken geleden
    Alex Kroes wordt door van Praag "onder" vuur genomen, maar zou ook zelf het "veld" moeten ruimen omdat hij zijn aandelen niet eens gemeld heeft. Verwijt de ketel nou de pot, of de pot de ketel? Denk dat er heel andere belangen spelen ten opzichte van Alex Kroes. Denk dat Kroes een bedreiging voor van Praag is.
  • van Ingen

    3 weken geleden
    beursgenoteerd betekent oa openheid en verplichtingen maar ook financiële voordelen. andere clubs kunnen hun vuile was verborgen houden. we gaan zien hoe Ajax als veruit de rijkste Nederlandse club en als enige met 3* zich hier doorheen beweegt. waarschijnlijk positief.