Start van hoofdcontent

Ajax

nl

Drie commissarissen kondigen vertrek aan bij Ajax

14 april 2024, 13.11 uur · Aangepast 14 april 2024, 16.37 uur · Door AT5

Annette Mosman, Georgette Schlick en Cees van Oevelen treden terug als lid van de raad van commissarissen, dat maakt de voetbalclub vandaag bekend. ''Zij stellen hun positie beschikbaar, omdat zij van mening zijn dat de discussie zich nu te veel rondom hun persoon concentreert, terwijl deze gericht zou moeten zijn op de inhoud."

AT5

Volgens Ajax zullen zij hun taken zo spoedig mogelijk overdragen aan nieuwe commissarissen. Het drietal treedt af zodra nieuwe leden voor de RvC benoemd zijn.

"Wij vinden het bijzonder jammer, maar we hebben dit besluit te respecteren. Mede namens de andere RvC-leden Leo van Wijk en Danny Blind wil ik hen alle drie bedanken voor het tomeloos inzetten van hun bedrijfsmatige kennis en ervaring voor onze club'', aldus president-commissaris Michael van Praag. "Wij gaan hard aan de slag om opvolgers voor hen te vinden."

Het drietal was mede verantwoordelijk voor komst van Maurits Hendriks en technisch directeur Sven Mislintat. Zij stemden ook in met de twaalf zomeraankopen van de Duitser, waar veel over te doen is.

Naast de drie vertrekkende leden zitten voorzitter Michael van Praag, Leo van Wijk en Danny Blind in de raad van commissarissen.

💬 Whatsapp ons!
Heb jij tips? Of een interessante foto of video gemaakt? Stuur ons jouw nieuws op 0651190938