Van 't Schip hoopt Klassieker-klap te verwerken bij Ajax: 'Dat geprobeerd'

Van 't Schip hoopt Klassieker-klap te verwerken bij Ajax: 'Dat geprobeerd'

14 april - 17:08
7

John van 't Schip hoopt zondag tegen FC Twente een ander Ajax te zien dan in De Klassieker tegen Feyenoord. De trainer vertelt hoe hij de spelers heeft geprobeerd op te lappen na de harde dreun in Rotterdam.

"We hebben op maandag gepraat met de groep. Op woensdag en donderdag en vrijdag is er goed getraind", vertelt Van 't Schip bij ESPN. "We hebben geprobeerd terug te gaan naar de basis. Agressief zijn, bij balverlies er bovenop zitten, vooruit spelen. Eigenlijk zijn het de kernpunten die je steeds aanhaalt, door het de boventoon te laten voeren op de training."

Van 't Schip hoopt op beterschap tegen FC Twente. "Iedereen weet dat het een wedstrijd was die op heel veel vlakken niet goed ging. Dus we gaan ervan uit dat er een heel ander team staat. Ik wil een sterke reactie zien. Dat we durven te voetballen in ons eigen huis en revanche nemen op wat vorige week is gebeurd."

De onrust houdt echter aan. Zondag stapten drie commissarissen op. "Er is nog steeds onrust, dat verandert niet", weet Van 't Schip. "Dit is iets verder van ons vandaan, dus het heeft niet direct gevolgen voor de spelersgroep. Maar het blijft onrustig en dat is nooit goed."