Volop steun voor Kroes, Van Praag uitgekotst door Ajax-fans: 'Ze reageren primair'

Volop steun voor Kroes, Van Praag uitgekotst door Ajax-fans: 'Ze reageren primair'

14 april - 17:53 Laatste update: 17:56
104

Het is voor de spelers van Ajax haast ondoenlijk om het hoofd koel te houden tegen FC Twente, constateert Marciano Vink. In de Johan Cruijff ArenA klinken felle protesten tegen Michael van Praag, terwijl de geschorste Alex Kroes wordt gesteund.

"De supporters zien het zwart-wit, zoals wel meer mensen in Nederland. Ze reageren primair", zegt Vink bij ESPN. Ajax kijkt halverwege tegen een 0-1 achterstand aan tegen FC Twente. "Als het 2-0 of 3-0 had gestaan met flitsend voetbal, had je niks gehoord", meent Vink.

Wedden

Meer odds

Hij vervolgt: "Er staan zo veel jonge gasten op het veld en dan is het zaak om te blijven voetballen, maar ik geef het je te doen om in deze situatie het hoofd koel te houden..."

De bestuursraad en meerdere supportersgroeperingen van Ajax willen dat de raad van commissarissen onder leiding van voorzitter Van Praag snel terugkomt op het voorgenomen besluit om Kroes te ontslaan. De algemeen directeur handelde met voorkennis in Ajax-aandelen.

De F-side scandeerde in grote delen van de eerste helft naam van Kroes en zong liederen als 'Van Praag oprotten' en 'Van Praag neem je rotzooi mee', terwijl er voor de aftrap talloze spandoeken vóór Kroes en tégen Van Praag te zien waren. Drie andere commissarissen kondigden zondag hun vertrek uit Amsterdam aan.