Ajax recht de rug na Klassieker-debacle en verslaat FC Twente

Ajax recht de rug na Klassieker-debacle en verslaat FC Twente

14 april - 18:42 Laatste update: 20:05
339

Ajax heeft zondag een meer dan welkome thuiszege geboekt op FC Twente. In de Johan Cruijff ArenA, waar de naam van Alex Kroes werd gescandeerd en Michael van Praag de volle laag kreeg, knokten de Amsterdammers zich langs de nummer drie van de Eredivisie: 2-1.

Het ver afgegleden Ajax bereikte een week geleden de bodem, toen Feyenoord met 6-0 te sterk was in de Klassieker. Na wéér een onrustige week in Amsterdam leek het bezoek van Twente qua timing niet ideaal, maar de ploeg van trainer John van 't Schip rechtte de rug en draaide een achterstand om in een nipte zege.

Wedden

Meer odds

Met Brian Brobbey terug in de basis begon Ajax prima aan het thuisduel met Twente, maar het eerste doelpunt viel aan de andere kant. Ricky van Wolfswinkel knikte een voorzet van Daan Rots binnen. Kort daarvoor had Steven Bergwijn verzuimd om een grote kans te benutten.

Nadat Ajax met een striemend fluitconcert van de eigen aanhang de kleedkamer had opgezocht en Branco van den Boomen was vervangen door Benjamin Tahirovic, knokte de thuisploeg zich terug in de wedstrijd. Dat leverde na een uur de gelijkmaker op. Brobbey promoveerde een vrije trap van Kenneth Taylor tot doelpunt.

Brobbey was trefzeker in acht van zijn laatste negen Eredivisie-optredens in Amsterdam. Nog een goal zat er niet in, omdat de spits - net terug van een knieblessure - niet langer dan een uur mocht spelen van de medische staf. En dus wisselde John van 't Schip hem voor Chuba Akpom.

Aan de andere kant liet Twente zich niet onbetuigd, maar goede kansen waren niet besteed aan Alfons Sampsted en Rots. Dat bleken dure missers, want tien minuten voor tijd maakte invaller en oud-Ajacied Anass Salah-Eddine een overtreding op Devyne Rensch en wees scheidsrechter Serdar Gözübüyük op advies van de VAR naar de stip. Bergwijn faalde niet en bepaalde de eindstand op 2-1.

Door de zege staat Ajax weer vijfde in de Eredivisie, met een voorsprong van twee punten op nummer zes NEC. Wel komen de Nijmegenaren in deze speelronde nog in actie (om 20.00 uur tegen PEC Zwolle). Twente maakt een pas op de plaats, maar de derde plaats lijkt niet direct in gevaar te komen.