'Behoorlijk zenuwachtige' Brobbey geeft duidelijk signaal af over Ajax-systeem

'Behoorlijk zenuwachtige' Brobbey geeft duidelijk signaal af over Ajax-systeem

14 april - 19:58
3

Het was peentjes zweten voor Brian Brobbey in de slotfase van Ajax - FC Twente. De gewisselde spits was er niet gerust op dat de 2-1 voorsprong over de streep zou worden getrokken door zijn teamgenoten, maar werd positief verrast.

Als ESPN-verslaggever Christian Willaert opmerkt dat Brobbey een 'behoorlijk zenuwachtige' indruk maakte in de slotminuten, knikt de Ajacied. "Ja, klopt", grijnst hij. "Want meestal krijgen we dan tegendoelpunten. Maar we hebben het goed gedaan als team."

Wedden

Meer odds

Voordat hij werd gewisseld, tekende Brobbey met het hoofd voor de 1-1 in de Johan Cruijff ArenA. "Ja, een aardige kopbal, denk ik. Ik zei dat Kenneth (Taylor, red.) de bal bij de tweede paal moest leggen, en dat deed hij. Hij heeft goed geluisterd, dat doet hij altijd. Ik ook naar hem."

Het was een welkome opsteker voor Brobbey, die zich voor rust wat eenzaam voelde. "Ik kreeg weinig ballen, stond een beetje op een eilandje." Na rust schakelde Ajax om naar een 4-3-3-formatie. "Dat ging beter, makkelijker voor ons. We zijn 4-3-3 gewend, we weten wat we daarin moeten doen."