'Met Van Gaal als coach kan er direct rust ontstaan bij Ajax'

Reacties

Het zou het beste voor Ajax zijn als Louis van Gaal zelf de nieuwe trainer wordt. Dat vindt zijn oude assistent Andries Jonker, die eigenlijk ook geen andere goede oplossing ziet voor de Amsterdammers.

'Met Van Gaal als coach kan er direct rust ontstaan bij Ajax'
© Pro Shots

De bondscoach van de Oranje Vrouwen staat als voormalig assistent dicht bij Van Gaal. Toen het onderwerp Ajax ter sprake kwam bij NOS Langs de Lijn, zei Jonker dat hij in de voorbije maanden niet met Van Gaal gesproken heeft over deze specifieke kwestie. Wel gaf hij duidelijk zijn mening en schoof hij de oud-topcoach die nu als adviseur fungeert bij Ajax nadrukkelijk naar voren.

'De motor van de club is het eerste elftal. Daar kan dan direct rust ontstaan. Ik denk dat de supporters en sponsoren er dan direct achter gaan staan. Niemand loopt weg, iedereen sluit aan', aldus Jonker, die aangaf niet te kunnen beoordelen of de gezondheid van Van Gaal het toelaat dat hij een stap naar voren doet en de nieuwe trainer wordt. Jonker: 'Hij kan een staf om zich heen verzamelen met wie hij wil, mensen die hem werk uit handen nemen. Met Van Gaal draait iedereen in één keer het hoofd om en wordt er naar voren gekeken. Dan wordt dit seizoen zuchtend en puffend ten einde gebracht en gaat het roodwitte hart weer vol verwachting kloppen.'

Jonker sprak op weg naar de studio van het radioprogramma over dit idee met Marcel Bout, die Van Gaal ook bij diverse clubs assisteerde. 'Wij hebben niemand anders kunnen bedenken die niet ter discussie zou worden gesteld. Een andere oplossing hebben we echt niet kunnen bedenken. Wil de club in één keer vooruit gaan en deze misère achter zich laten, dan moet de motor van de club gaan draaien. Die motor is het eerste elftal', zei de man die Van Gaal assisteerde bij Barcelona en Bayern München enthousiast.

Bekijk hier al onze video's
Meer Ajax
Meer over Ajax
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.