'Kandidaten als Frank de Boer en Pascal Jansen werden bij Ajax als te bleu gezien'

'Kandidaten als Frank de Boer en Pascal Jansen werden bij Ajax als te bleu gezien'

27 april - 09:36 Laatste update: 09:38
105

Ajax gaat in de komende weken vol voor Graham Potter en lijkt niet meer te kiezen voor een Nederlandse trainer. Het Algemeen Dagblad meldt zaterdag dat de Amsterdammers twee beschikbare Nederlanders ‘te bleu’ vonden voor de job in Amsterdam.

'Beschikbare Nederlandse kandidaten als Frank de Boer en Pascal Jansen worden als 'te bleu' gezien', zegt het Algemeen Dagblad over twee Nederlandse opties die genoemd werden bij Ajax. Toch maakt één Nederlander nog wel een hele goede kans. 'Een terugkeer van Erik ten Hag, die onder vuur ligt in Manchester, werd als droomscenario gezien. Maar zeker weten dat hij sneuvelt bij United én in dat geval ook nog eens de stap terug naar een subtopper in de eredivisie wil maken, doet Ajax niet.'

Ajax lijkt dus vol in te zetten op de komst van Potter. Oud-Feyenoorder en huidig trainer Henrik Larsson speelde met zijn ploeg in Zweden tegen een team van de topkandidaat van de Amsterdammers. "Welke tactiek hij ook hanteert, de spelers weten precies wat ze moeten doen." Potter trainde voor zijn gloriejaren bij Brighton and Hove Albion bij Swansea City en het Zweedse Östersund.