Utrecht faalt net als Ajax en NEC, ondanks record Lammers

Reacties

FC Utrecht heeft zondag punten laten liggen in de race om Europees voetbal. De bezoekers kregen evenveel als RKC, dat zo aansluiting houdt in de degradatiestrijd.

RKC Waalwijk
2 - 2
FC Utrecht
FC Utrecht

Sam Lammers redde in de slotfase een punt voor Utrecht. De spits wurmde zich in de 84ste minuut tussen Jurien Gaari en Dario Van Den Buijs door en schoot zijn negende goal van het seizoen binnen. Het was de zevende wedstrijd op rij dat Lammers scoorde voor Utrecht, waarmee hij het record van Michel Breukers uit 1984 heeft verbroken.

Voor zijn slotakkoord was Utrecht twee keer op achterstand gekomen. De eerste keer was na een klein halfuur, toen David Min scoorde. Vorige week scoorde de spits van RKC nog vanaf de middenlijn tegen AZ, nu vanaf rand zestien meter na een hakballetje van Mats Seuntjens.

Nadat Can Bozdogan na een uur de gelijkmaker had binnengeschoven, was Utrecht binnen vijf minuten alweer op achterstand gekomen. Ditmaal was Min aangever en schoot invaller Richonell Margaret raak door de benen van doelman Vasilis Barkas.

Beide ploegen werden met een 2-2 stand nog gevaarlijk maar kwamen niet meer tot scoren. Daardoor verzuimde FC Utrecht te profiteren van het puntenverlies in de strijd om Europees voetbal van concurrenten Ajax (2-2 tegen Excelsior) en NEC (0-3 tegen AZ). RKC blijft net onder de degradatiestreep staan, op de plek die na de laatste speelronde leidt tot deelname aan play-offs om één plek in de Eredivisie volgend seizoen.