Eredivisie-flops: vernederd Heerenveen levert viertal, ook Ajax vertegenwoordigd

29 april - 11:00
15

Speelronde 31 van de Eredivisie zit er weer op, en dus is het tijd voor de wekelijkske floplijst. SC Heerenveen is na de historische 0-8 nederlaag tegen PSV hofleverancier. Ajax, dat tegen Excelsior ternauwernood een nederlaag voorkwam, is vertegenwoordigd met een tweetal.

Jorrel Hato (Ajax)
Het zijn niet de weken van Hato. Tegen Excelsior was de verdediger, wiens talent buiten kijf staat, opnieuw slordig. Gaf Kenzo Goudmijn alle tijd van de wereld om de voorzet te geven waaruit Lazaros Lamprou de 1-2 maakte.

Wedden

Meer odds

Pawel Bochniewicz (sc Heerenveen)
PSV was steengoed in Friesland, maar een aantal Eindhovense doelpunten leek toch echt te voorkomen door de Heerenveen-defensie. Dat gold vooral voor de 3-0 van Malik Tillman, die onder toeziend oog van Bochniewicz zomaar binnen kon tikken. Niet voor niets haalde trainer Kees van Wonderen hem na één helft naar de kant.

Steven Bergwijn (Ajax)
Maakte na ruim een halfuur spelen, terwijl Ajax met 1-0 voor stond, een onhandige en typische aanvallersovertreding. Het leverde de captain van de Amsterdammers de rode kaart op. Mede door zijn vroege wegvallen mocht Ajax nog van geluk spreken dat het gelijk wist te spelen tegen Excelsior.

Luuk Koopmans (Fortuna Sittard)
Keepte niet goed tegen het al gedegradeerde Vitesse. Koopmans liet zich net als zijn teamgenoten makkelijk uitkappen bij de 1-0. Ook bij het tweede doelpunt van de Arnhemmers, gemaakt door Marco van Ginkel, had de doelman meer kunnen betekenen voor zijn ploeg.

Sven van Beek (sc Heerenveen)
Ook Van Beek werd kleurenblind gespeeld door de aanvalsmachine die PSV heet. De centrale verdediger liet Guus Til vogelvrij staan bij de 0-4 en slaagde er ook in de tweede helft niet in om zich te onttrekken aan de malaise.

Reuven Niemeijer (RKC Waalwijk)
Deed in 87 minuten die hij tegen FC Utrecht speelde meer fout, dan goed. De middenvelder van de Waalwijkers leed te veel balverlies en liep er wat verloren bij.

Mickey van der Hart (sc Heerenveen)
Heus niet alle acht PSV-doelpunten vielen Van der Hart aan te rekenen, maar bij een aantal had de ervaren doelman van Heerenveen meer kunnen uitrichten. Bij de 0-3 had hij zich nooit meer mogen foppen door Tillman en bij de 0-4 van Til had hij de bal beter weg kunnen werken.

Oliver Braude (sc Heerenveen)
Zakte net als vrijwel al zijn teamgenoten door het ijs tegen PSV. Braude stond tegenover Johan Bakayoko, en had vanaf minuut één totaal geen antwoord op de dribbels en de acties van de Belg, die voetbalde alsof hij op een schoolpleintje was. Het was bij vlagen meelijwekkend.

Justin Hoogma (Heracles Almelo
De aanvoerder van Heracles speelde een zeer matige wedstrijd in Zwolle. Hoe Hoogma zich (op snelheid) kinderlijk eenvoudig liet aftroeven bij de Zwolse openingstreffer, was schrijnend. Ook stond hij, na het op slappe wijze verliezen van een persoonlijk duel, aan de basis van de beslissende 3-1.