De Ligt groot vraagteken voor Champions League-duel met Real Madrid

Reacties

De laatste keer dat Matthijs de Ligt tegenover Real Madrid stond, was de prachtige 1-4 overwinning van Ajax in Estadio Santiago Bernabéu. De kans bestaat dat dit nog even zo blijft voor De Ligt, want de Nederlandse centrumverdediger is een groot vraagteken voor het komende duel van Bayern München.

De Ligt groot vraagteken voor Champions League-duel met Real Madrid
© Pro Shots
Bayern München
Bayern München
2 - 2
Real Madrid
Real Madrid

Trainer Thomas Tuchel schoof maandagmiddag aan voor het persmoment richting de wedstrijd in eigen huis. De toegestroomde pers had meteen vragen over Konrad Laimer en De Ligt, die allebei met een blessure gewisseld werden in de laatste competitiewedstrijd van Bayern, tegen Eintracht Frankfurt.

'Ik weet niet wat hun status is op dit moment', gaf Tuchel eerlijk aan. 'Ze worden op dit moment getest, dus over een uur weet ik meer. Maar als ik mijn gevoel moet uitspreken, ziet het er beter uit voor Konrad', gaf Tuchel het slechte nieuws. 'De huidige status is dat het te vroeg is om te gaan trainen met Matthijs en Upa (Dayot Upamecano, red.). We moeten dus enkele beslissingen gaan nemen op het laatste moment.'

Voor de medische update ging het natuurlijk eerst over Uli Hoeness, de erevoorzitter die aan de stoelpoten van Tuchel zaagde. De coach hapte echter niet toe. 'Ik ga hier niets meer over zeggen. Ik heb dit onderwerp doorgestreept', aldus Tuchel, die afgelopen weekend nog wel - boos - reageerde op de uitspraken van Hoeness.

Rechtsback Joshua Kimmich, die voor Tuchel aanschoof tijdens de persconferentie, gaf de Duitse pers ook geen quotes om echt mee te werken. 'Natuurlijk krijgen de spelers iets mee van het brandje. Maar wij concentreren ons op de komende wedstrijd. We kunnen er toch geen invloed op uitoefenen.'

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.