'Van 't Schip wil andere rol dan Ajax in eerste instantie voor hem zag weggelegd'

'Van 't Schip wil andere rol dan Ajax in eerste instantie voor hem zag weggelegd'

29 april - 14:55 Laatste update: 15:32
136

John van het Schip en Ajax zijn in gesprek over een andere rol voor de vertrekkende trainer van Ajax 1. In eerste instantie zou Van 't Schip na dit seizoen 'Head of Coaching' worden, maar daar lijkt de 60-jarige trainer niet voor te porren. Dat meldt Voetbal International

'Het lijkt erop dat Van 't Schip een andere toekomst voor zichzelf in gedachten heeft, nu hij met Ajax in gesprek is over een andere rol bij de club', valt er te lezen. Ajax zou hopen Van 't Schip, wiens contract nog tot de zomer van 2025 loopt, in ieder geval binnenboord te houden. In welke hoedanigheid dat zal zijn, is nog niet bekend. 

Nadat duidelijk werd dat Van 't Schip na dit seizoen niet als hoofdtrainer meer voor de groep zou staan, was het de bedoeling dat hij als Head of Coaching verder zou gaan in Amsterdam. In die rol zou hij zich, in samenspraak met directeur voetbal Marijn Beuker, bezig gaan houden met de jeugdtrainers op Sportpark de Toekomst. Van 't Schip zou daar op technisch en tactisch gebied de lijnen uitzetten om zo de normen en waarden van de Ajax te waarborgen.

Van 't Schip stapte in bij Ajax na het ontslag van Maurice Steijn. Onder Van 't Schip klom Ajax van de laatste plaats op naar de huidige positie op de ranglijst: plek vijf. Wie de nieuwe hoofdtrainer van Ajax wordt, is nog niet bekend. Graham Potter zou als een van de voornaamste kandidaten gelden, terwijl in de wandelgangen ook geluiden klinken over een terugkeer van Erik ten Hag, mocht hij ontslagen worden bij Manchester United.