Sneijder juicht transfer 'Ajax- en PSV-target' toe: 'Meer middelen bij topclubs'

Sneijder juicht transfer 'Ajax- en PSV-target' toe: 'Meer middelen bij topclubs'

30 april - 07:33 Laatste update: 08:51
31

Wesley Sneijder is overtuigd van de kwaliteiten van Philippe Sandler. De verdediger wordt in verband gebracht met een transfer naar Ajax of PSV. Blessureleed speelt de NEC'er mogelijk parten.

Bij Veronica Offside stipt presentator Wilfred Genee het blessureleed van Sandler gedurende zijn carrière aan. De verdediger viel zondag tijdens NEC-AZ uit met een hamstringblessure. "Dat is zonde, hè", reageert Sneijder. "Dat is zijn handicap. Niemand durft hem te kopen", haakt Dick Advocaat in. Ajax en PSV zouden geïnteresseerd zijn in Sandler. Er wordt gesproken van een vraagprijs van vijf miljoen euro.

Sneijder bestempelt het eventuele aantrekken als 'een risico' voor de twee Nederlandse grootmachten. Toch ziet de voormalig middenvelder ook een positieve kant aan een mogelijke transfer. "Ik zei het laatst ook: bij grote clubs kunnen ze met zo'n speler aan de slag. Daar hebben ze meer middelen om hem wél fit te houden. Aan de andere kant speel je meer wedstrijden."

De recordinternational van Oranje is in ieder geval overtuigd van de kwaliteiten van Sandler. "Ik vind hem geweldig. Van achteruit altijd een linie overslaan, durven in te spelen, risico in zijn spel. Dit is wel jammer voor zo'n speler", doelt Sneijder op zijn blessure.