Siem de Jong twijfelt openlijk aan directierol bij Ajax: ‘Dan vraag ik me af: waarom doe ik dit?’

2 mei 2024, 09:19
Foto: © Football is Life

Siem de Jong zette vorig seizoen een streep onder zijn carrière als prof en onderzoekt momenteel welke richting hij op wil in zijn leven na het voetbal. De oud-middenvelder werd in september vastgelegd bij Ajax, om klaargestoomd te worden voor een commerciële (top)functie bij de Amsterdamse club. Tegenover Football is Life doet De Jong een boekje open.

“Je hebt geen seizoen meer en werkt niet echt meer naar een doel toe”, begint de oud-speler van Ajax in de podcast. “Bij Ajax ga je nu wat meer dingen naast het voetbal doen. Soms doe ik een opdracht en dan vraag ik mezelf af: ik doe dit nu, maar waar wil ik uiteindelijk naartoe en waarom doe ik dit?”, gaat hij openlijk verder.

Artikel gaat verder onder video

“In het voetbal ben je gewend dat je constant jezelf wilt verbeteren om ergens naartoe te groeien. In het voetbal probeer je jezelf te verbeteren richting een nieuw seizoen”, vervolgt hij. “Ik snap mensen dat ze trainer worden, waardoor je weer zo’n seizoen hebt. Ik moet voor mezelf misschien concreter hebben waar ik naartoe wil, zodat je jezelf kunt ontwikkelen naar je doel. Ik ben dit jaar rustig aan het ontdekken”, sluit De Jong af.

Samen met Ricardo van Rhijn, Kelly Zeeman en Daniël de Ridder werd De Jong voor twee jaar vastgelegd bij Ajax. “Ik volg al een tijd met grote interesse wat Ajax allemaal doet buiten het veld. Daar wil ik graag aan bijdragen. Er lopen op de club veel mensen rond met een brede opleidingsachtergrond en indrukwekkende ervaring, daar kan ik veel van leren”, legde de man met 277 wedstrijden in het shirt van Ajax uit.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Ronald de Boer verwijst Ajax-standpunt van Marco van Basten op pijnlijke wijze naar de prullenbak

Ronald de Boer is het niet met Marco van Basten eens dat er de afgelopen seizoenen te weinig talenten zijn doorgebroken bij Ajax.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

dilima1966
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Het is een grote klere bende bij ajax Binnen de top en het elftal Zolang er daar niets veranderd Gaat het niets oplossen

gtsb
Link gekopieerd!
    1
    + 1
avatar

Jij snapt het

Storm
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Goh, dat wist nog helemaal niemand. Fijn dat jij het even duidelijk maakt. Daar hebben we wat aan. On topic: er wordt door verschillende mensen gewerkt om die club weer op de rit te krijgen. Dat is een langdurig proces dat niet op korte termijn geregeld is. Het oeverloos herhalen wat er allemaal mis is gegaan draagt nergens toe bij. Het heeft tijd nodig. En daarna is er wel weer een andere club aan de beurt die flink in de shit komt te zitten. Gewoon doorademen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen