Kampioensheld Ajax wil bijdrage leveren: 'Kan ik veel van leren'

Kampioensheld Ajax wil bijdrage leveren: 'Kan ik veel van leren'

2 mei - 11:21 Laatste update: 15:44
17

Siem de Jong twijfelt openlijk over een directierol binnen Ajax. Nadat de oud-middenvelder een punt achter zijn carrière als voetballer zette, tekende hij bij een talentenprogramma binnen Ajax. In Amsterdam zoekt de oud-middenvelder nog altijd naar een geschikte volgende stap.

De Jong zette vorig seizoen definitief een streep onder zijn profcarrière. Momenteel onderzoekt hij welke richting hij op wil binnen de voetbalwereld. De oud-middenvelder werd in september samen met Ricardo van Rhijn, Kelly Zeeman en Daniël de Ridder vastgelegd bij Ajax, om klaargestoomd te worden voor een commerciële functie bij de Amsterdamse club. In zijn eigen podcast Football is Life doet De Jong echter een boekje open over de twijfels die rondom zijn potentiële functies bestaan.

"Je hebt geen seizoen meer en werkt niet echt meer naar een doel toe", begint De Jong. "Bij Ajax ga je nu wat meer dingen naast het voetbal doen. Soms doe ik een opdracht en dan vraag ik mezelf af: ik doe dit nu, maar waar wil ik uiteindelijk naartoe en waarom doe ik dit?", is hij openhartig.

"In het voetbal ben je gewend dat je constant jezelf wilt verbeteren om ergens naartoe te groeien", gaat hij verder. "Ik snap mensen dat ze trainer worden, waardoor je weer zo’n seizoen hebt. Ik moet voor mezelf misschien concreter hebben waar ik naartoe wil, zodat je jezelf kunt ontwikkelen naar je doel. Ik ben dit jaar nog rustig aan het ontdekken."

Wel lijkt hij zeker van zijn keuze voor Ajax. "Ik volg al een tijd met grote interesse wat Ajax allemaal doet buiten het veld. Daar wil ik graag aan bijdragen. Er lopen op de club veel mensen rond met een brede opleidingsachtergrond en indrukwekkende ervaring, daar kan ik veel van leren", legt De Jong uit.