Ajax

nl

Ajax wint met 1-4 van FC Volendam

5 mei 2024, 16.39 uur · Door Milton Pus

Ajax heeft met 1-4 van FC Volendam gewonnen. Voor de Amsterdammers scoorden Kenneth Taylor (2x), Chuba Akpom en Brian Brobbey. En Benaissa Benamar maakte de eretreffer voor de thuisploeg. FC Volendam is gedegradeerd.

AT5

Zonder de zieke Regillio Simons streed FC Volendam voor haar allerlaatste kans op lijfsbehoud in de eredivisie. Bij Ajax keerde Steven Berghuis weer terug in de selectie, echter begon de technisch begaafde aanvaller op de bank.

Al vroeg in de wedstrijd was er veel tumult. Gerónimo Rulli maakt een overtreding op Damon Mirani na een verre ingooi van Josh Flint. Na ingreep van de VAR besluit scheidsrechter Alex Bos dat het gaat om buitenspel, tot onvrede van iedereen met een oranje hart.

Daarna waren beide ploegen behoorlijk aan elkaar gewaagd, met wat kleine mogelijkheden aan beide kanten tot de 25e minuut. Kenneth Taylor stond vogelvrij op de rand van het strafschopgebied en schoot de bal keurig in de linkerbovenhoek, 0-1. De vierde treffer voor de in Alkmaar geboren Ajacied.

Het tweede gedeelte van de eerste helft liep FC Volendam vooral achter de bal aan en leek de ploeg van John van 't Schip bezig aan een grote rondo zonder daarbij echt gevaarlijk te worden.

Na rust kreeg Darius Johnson gelijk een megakans. Oog in oog met Rulli wipte de buitenspeler van FC Volendam de bal over de Ajax-goalie, maar de paal redde de Amsterdammers.

Na een klein uur spelen viel het doek definitief voor de nummer zeventien van de eredivisie. Na een prima actie van Mika Godts belandde de bal voor de voeten van Chuba Akpom. De Engelsman rondde beheerst af en zette Ajax zo op 0-2. Niet veel later in de 70e minuut maakte Brian Brobbeyt de 0-3. De achttiende treffer voor de fysiek sterke spits.

Het leed was daarmee nog niet over voor FC Volendam. Kenneth Taylor maakte zijn tweede van de middag en zijn vijfde treffer van het seizoen. Toch veerde het stadion nog een beetje op. Benaissa Benamar deed nog iets aan de ruime achterstand. Bij de tweede paal kopte de invaller eenvoudig de 1-4 tegen de touwen.