Volendam-captain biedt excuses aan voor 'hopen op faillissement Vitesse'

Reacties

Damon Mirani is door het stof gegaan na zijn uitspraken van zondagmiddag, kort na de nederlaag tegen Ajax (1-4) die ervoor zorgde dat FC Volendam degradeerde uit de Eredivisie. De aanvoerder van de nummer zeventien van de ranglijst noemde een faillissement van Vitesse een mogelijke reddingsboei voor zijn ploeg. Dat kwam hem op veel kritiek te staan.

Volendam-captain biedt excuses aan voor 'hopen op faillissement Vitesse'
© Pro Shots
FC Volendam
FC Volendam
1 - 4
Ajax
Ajax

Volendam stond de gehele tweede seizoenshelft bij de onderste twee ploegen en koerste daardoor al een poosje op degradatie af. Zondag viel het doek, na een thuisnederlaag tegen Ajax. Mirani sprak na afloop met de pers en stelde zowel bij ESPN als bij de NOS dat Volendam misschien maar moest hopen dat Vitesse failliet zou gaan.

In dat geval zouden de punten die ploegen gehaald hebben tegen de Arnhemmers weggestreept worden. RKC Waalwijk haalde zes punten tegen Vitesse, Volendam maar eentje. Bij het wegvallen van deze resultaten zou Volendam zich daardoor toch nog veilig kunnen spelen.

Na zijn teksten werd Mirani hard aangepakt op social media, door voetballiefhebbers die niet konden begrijpen dat de aanvoerder van een Eredivisie-club een andere Eredivisie-club een faillissement toewenste. De verdediger annex middenvelder begrijpt de emoties en geeft toe dat hij dit niet had moeten zeggen. Via social media heeft Mirani zijn excuses aangeboden.

Volendam degradeerde voor de tiende keer uit de Eredivisie. Dat is een record: geen ploeg gleed vaker af.

Bekijk hier al onze video's
Praat mee

Om mee te kunnen praten, moet je ingelogd zijn met je VI-account.

Reacties worden op dit moment geladen.