Ajax heeft beet en haalt jonger broertje van sterkhouder naar De Toekomst

7 mei 2024, 10:20
Foto: © Imago

Ajax voegt Elgyn Hato, het jongere broertje van eerste elftalspeler Jorrel Hato, komende zomer toe aan de jeugdopleiding. De dertienjarige middenvelder komt - net als zijn oudere broer dat zes jaar geleden deed - over van Sparta Rotterdam, zo meldt Ajax Showtime.

In maart van dit jaar werd al duidelijk dat Ajax ook de jongere Hato graag zou inlijven. Zijn oudere broer legde destijds tegenover De Telegraaf uit zich niet met de keuze te willen bemoeien: "Ik heb hem geen advies gegeven. De keuze ligt bij hem. Hij moet zelf nagaan waar die graag heen wil, waar hij graag wil spelen", liet Jorrel Hato tegenover de ochtendkrant optekenen.

Artikel gaat verder onder video

Inmiddels heeft Elgyn de keuze dus gemaakt om Sparta komende zomer daadwerkelijk voor Ajax te gaan verruilen. De middenvelder zal volgens Showtime 'hoogstwaarschijnlijk' gaan aansluiten bij de Onder 14. Hato is niet de enige speler die komende zomer de overstap van de Rotterdamse club naar De Toekomst gaat maken: vorige week werd al duidelijk dat Marouane Bentaleb en Ghalil Bousnane volgend seizoen in Ajax Onder 16 zullen spelen.

Jorrel Hato maakte zelf de overstap van Sparta naar Ajax in 2018, en debuteerde in januari 2023, in het bekerduel bij FC Den Bosch (0-2) onder toenmalig trainer Alfred Schreuder in de hoofdmacht. Inmiddels heeft hij zestig wedstrijden in Ajax 1 achter zijn naam en was hij dit seizoen zelfs regelmatig aanvoerder van de Amsterdammers.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Kenneth Perez: 'Opvallend en gek dat hij naar Ajax gaat, ik dacht echt dat hij karakter had'

Kenneth Perez is verrast. "Ik vind het wel opvallend dat je blijkbaar zó graag bij Ajax wil komen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

dilima1966
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Elgyn Hato leuke middenveld heft talent

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen