'Tweede Hato op komst bij Ajax: broertje Elgyn (13) treedt in voetsporen Jorrel'

'Tweede Hato op komst bij Ajax: broertje Elgyn (13) treedt in voetsporen Jorrel'

7 mei - 10:57 Laatste update: 11:02
61

Ajax krijgt er een tweede Hato bij. Elgyn Hato, het broertje van Jorrel Hato, maakt aankomende zomer de overstap van de jeugdopleiding van Sparta Rotterdam naar die van Ajax. Dat meldt zowel Ajax Showtime als Voetbal International. De jonge middenvelder sluit komend seizoen naar verwachting aan bij de selectie van Ajax O14.

In maart werd al bekend dat Elgyn de overstap naar Ajax kon gaan maken. Oud-AZ-spits Robin Nelisse, vertelde destijds in gesprek met De Telegraaf over het talent. "Elgyn is een middenvelder, maar kan ook in de verdediging uit de voeten. Hij is ook écht een goede speler", zei de ex-profvoetballer.

Broer Jorrel streek in de zomer van 2018 neer in de jeugdopleiding van Ajax, nadat hij ook overkwam uit de jeugd van Sparta. Elgyn treedt dus echt in de voetsporen van zijn oudere broer.

De overgang van de dertienjarige Hato kan als logisch bestempeld worden, gezien de club waar hij momenteel speelt. Ajax heeft een samenwerkingsverband met Sparta met betrekking tot de jeugdopleiding. Hato is dan ook niet de enige speler die de overstap van Rotterdam naar Amsterdam gaat maken. Vorige week werd bekend dat Marouane Bentaleb en Ghalil Bousnane hem voorgingen. Zij zullen volgend seizoen in Ajax O16 spelen.