Footy Headlines laat nieuw en 'schilderachtig' Ajax-uitshirt uitlekken

Footy Headlines laat nieuw en 'schilderachtig' Ajax-uitshirt uitlekken

7 mei - 11:10
83

Het uittenue van Ajax voor het seizoen 2024/25 is uitgelekt. Footy Headlines, dat een goede reputatie heeft wat betreft uitgelekte shirts, weet dat de Amsterdammers zich hebben laten inspireren door de schilderkunst. 

Het nieuwe Ajax-uittenue is voornamelijk blauw. Twee tinten blauw om precies te zijn. De andere kleur is 'pulse yellow', een licht-fluorescerend gele kleur. Zowel het logo van Ajax, het logo van Adidas als sponsor Ziggo hebben die kleur. 

Het shirt heeft verder ook een artistiek tintje. In het design zijn elf penseelstreken te zien, die (logischerwijs) de elf spelers representeren. Qua kleurencombinatie toont het nieuwe uitshirt van de Amsterdammers gelijkenissen met het het uittenue van het seizoen 2014/15, toen twee kleuren blauw én licht-fluorescerend geel eveneens de dominante kleuren waren. 

Footy Headlines deed eind vorige week, op basis van uitgelekte informatie, ook al een voorspelling van het thuistenue dat Ajax komend seizoen gaat dragen. Dat shirt zorgde voor gemengde reacties bij fans uit Amsterdam.