Ajax denkt aan de toekomst en haalt talent weg uit België

7 mei 2024, 18:12   Bijgewerkt: 7 mei 2024, 18:30
Foto: © Imago

Ajax moet ook komende zomer de bezem door de selectie halen. Maar de huidige nummer vijf van de Eredivisie is op de achtergrond ook druk bezig met de toekomst. De Amsterdammers maken dinsdagavond melding van de komst van Martin Henrion. De 16-jarige doelman is momenteel nog actief in de jeugdopleiding van Standard Luik, maar speelt per 1 juli 2024 zijn wedstrijden op de Toekomst.

Normaal gesproken dan. Ajax kondigt de komst van Henrion weliswaar alvast aan, maar volgens de club is de overstap van de jonge doelman ‘onder voorbehoud van enkele formaliteiten’. Hij heeft dinsdag wel zijn handtekening gezet onder een contract tot medio 2027. Henrion maakt momenteel dus nog onderdeel uit van de jeugdopleiding van Standard Luik, waar hij dit seizoen speler is van het O16-team. Eens hij definitief speler is van Ajax, zal hij zich aansluiten bij de Onder 17.

Artikel gaat verder onder video

Eerder deze dinsdag meldde Ajax Showtime dat de Amsterdammers Elgyn Hato, het jongere broertje van eerste elftalspeler Jorrel Hato, vanaf komende zomer mogen verwelkomen op de Toekomst. De dertienjarige middenvelder komt over van Sparta Rotterdam en zal ‘hoogstwaarschijnlijk’ gaan aansluiten bij de Onder 14.

➡️ Misschien vind je dit artikel ook interessant

🔗 Miskoop vertrekt bij Ajax: Amsterdammers accepteren fors verlies van 40 procent

Transferspecialist Fabrizio Romano meldt dat Ajax dicht bij een akkoord is met Cruz Azul over een transfer.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

KROTJE
Link gekopieerd!
    2
    + 1
avatar

Hè hè Ajax gaat weer investeren in jonge talenten, dat was altijd al de filosofie van het oude Ajax geweest. In die talentjes zit veel perspectief en wat mij opvalt is dat veel spelers in de ED toch jonge gasten zijn en zij kunnen best mee met de oudere garde, voorbeelden Mark van Bommel, Sontje Hansen en nog enkele andere.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen