Ajax-supporters zijn nog niet voldaan: Van Praag krijgt duidelijke boodschap

Ajax-supporters zijn nog niet voldaan: Van Praag krijgt duidelijke boodschap

8 mei - 18:48 Laatste update: 18:51
88

De supporters van Ajax zijn nog niet tevreden over de bestuurlijke inrichting van hun club. Nadat Alex Kroes terugkeerde als technisch directeur, richt de AFCA Supportersclub zich opnieuw tot Micheal van Praag in een statement op Facebook.

De supportersvereniging is van mening dat commissarissen Van Praag en Leo van Wijk de eer aan zichzelf moeten houden. 'Van Praag en Van Wijk, maak plaats voor een nieuw Ajax-tijdperk!', begint het statement. 'Met het behoud van Kroes voor Ajax lijkt de bestuurlijke rust te zijn teruggekeerd. We zeggen met nadruk 'lijkt', want dit is allerminst het geval', gaat het verder.

Van Praag kwam eerder terug op zijn uitspraak dat het huwelijk tussen Kroes en Ajax voorbij was en nam hem terug bij de club in een andere rol. Dat is voor de supportersvereniging niet genoeg. 'Van Praag en Van Wijk blijven standvastig op hun plek zitten als commissaris binnen de Raad van Commissarissen (RvC). Dit terwijl hun opdracht duidelijk is: bestuurlijke rust creëren, goede opvolgers zoeken en snel terugtreden. Hier zit geen woord Spaans bij', gaat het statement verder.

Van Praag gaf oktober 2023 aan dat zijn aanstelling tijdelijk zou zijn. 'Na alle gebeurtenissen van de afgelopen maanden lijkt het ons het juiste moment om invulling te geven aan het woord 'tijdelijk'. Daarom vragen we Van Praag en Van Wijk nogmaals om zichzelf snel te laten vervangen door nieuwe commissarissen die passen bij het Ajax van morgen. Bij voorkeur vóór aanvang van het nieuwe seizoen, om zo in alle rust te bouwen aan een nieuwe toekomst.'

Bekijk hieronder de nieuwste #DoneDeal met alles over Ajax, Feyenoord en PSV: