Promes gaat voor alle prijzen en looft 'beestachtig' talent

13 januari 2020, 08:20   Bijgewerkt: 13 januari 2020, 08:44

Quincy Promes kijkt ondanks zijn blessure terug op een goede eerste seizoenshelft met Ajax. De aanvaller was de laatste weken voor de winterstop geblesseerd en zag zijn ploeg drie keer verliezen en dat deed hem pijn. "Ik denk wel dat ik gemist werd", zei hij. Op het trainingskamp in Qatar was hij weer fit en keek hij alvast vooruit op de tweede seizoenshelft.

Promes kwam in de zomer over van Sevilla en moest in de eerste weken bij Ajax genoegen nemen met een reserverol. Niet iedereen was blij met zijn komst, maar hoe anders is dat nu. "Als je kijkt naar alle kritiek die er was toen ik bij Ajax kwam en naar wat ik nu heb bereikt, dan was het een goede eerste seizoenshelft", sprak hij in De Telegraaf. "De kritiek en de twijfels zijn weg en nu is het zaak om het door te trekken en prijzen te pakken. Met deze groep moeten we kampioen worden. Daarvoor ben ik ook gekomen. Ik ben niet gekomen om tweede te worden."

Voor de winterstop raakte hij geblesseerd en in de periode zonder Promes verloor Ajax van Valencia, AZ en Willem II. "Ik had het team graag willen helpen. Het was een teleurstelling dat ik geblesseerd raakte en extra ongelukkig, omdat David Neres ook geblesseerd was. We speelden zo'n belangrijke wedstrijd in de Champions League, ik denk dat ik wel gemist werd."

Waar de Oranje-international in Spanje vaak werd gebruikt als vleugelverdediger, is hij in Amsterdam volledig op zijn plek als linksbuiten of als nummer tien. "De trainer weet heel goed waar mijn kracht ligt. Dat is zowel op tien als op de linksbuitenpositie en hij weet dat op de juiste manier te coördineren. Als ik op tien stond, scoorde ik. Als ik linksbuiten stond, scoorde ik. Het scheelt natuurlijk ook dat ik heel goede voetballers om me heen heb. Kijk alleen maar naar de passes van Hakim Ziyech op mij. Het is iets dat we hebben geperfectioneerd."

De rappe buitenspeler zag op het trainingskamp in Qatar de nodige talenten aan het werk en looft de ontwikkeling van hen. "Er zitten veel goede spelers bij. Ik vind Ryan Gravenberch beestachtig bezig. Die heeft een heel goed trainingskamp afgewerkt. Ik ben ook groot fan van Naci Ünüvar. Hij is zestien en is al met ons trainingskamp. Dat is toch bijzonder. Toen ik zestien was, werd ik weggestuurd bij Ajax. Het is mooi om te zien dat hij al zo ver in zijn ontwikkeling is."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen