Veltman rekende afgelopen zomer op vertrek bij Ajax

16 januari 2020, 12:35

Joël Veltman had zich afgelopen zomer meer dan ingesteld op een vertrek bij Ajax. De verdediger had een aflopend contract in het vooruitzicht en er was interesse vanuit Duitsland en Engeland voor de Ajacied. Totdat trainer Erik ten Hag vroeg of hij toch niet wilde blijven en de plannen overhoop gingen. "Ik ging ermee akkoord, maar dat betekende wel dat ik moest omschakelen."

Dat vertelt hij op het clubkanaal van Ajax. "Matthijs de Ligt was vertrokken en de trainer had behoefte aan ervaring achterin. Bovendien deed ik weer lekker mee, het ging goed. Dus hij zei: 'We willen dat je blijft'", blikt hij terug op afgelopen zomer. Veltman schakelde om. "Dat gold ook voor mijn vrouw Naomi en onze familie, die zich al helemaal hadden ingesteld op een vertrek."

Veltman groeide dit seizoen uit tot een vaste kracht centraal achterin. "Ik heb het idee dat er sinds mijn blessure en rentree anders naar me wordt gekeken. De gunfactor is groter, er wordt positiever over me gesproken", merkt Veltman, die ook weer werd opgeroepen voor het Nederlands elftal. Ook gaat hij anders om met kritiek, dan hij eerder deed.

Lees ook: Veltman weer helemaal terug bij Ajax: "Ik ben de comeback kid"

"Negatieve berichten over mij in de media trok ik heel slecht. Tegenwoordig kan ik meningen van anderen makkelijker naast me neerleggen. Je hebt het toch niet in de hand en je kan niet iedereen tevreden houden. Die mindset geeft wat meer rust, waardoor ik beter prioriteiten kan stellen", legt hij uit.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen