'FC Twente pakt door en aast ook op winterversterking bij Feyenoord'

'FC Twente pakt door en aast ook op winterversterking bij Feyenoord'

17-01-2020 15:28 Laatste update: 15:56
189

FC Twente pakt door op de transfermarkt. In navolging van Giovanni Troupée (FC Utrecht) en Noa Lang (Ajax) moet ook Feyenoord-verdediger Jan-Arie van der Heijden deze winter de overstap naar Enschede maken. Dat meldt het Algemeen Dagblad.

Van der Heijden heeft weinig perspectief bij Feyenoord, waar hij dit seizoen onder Jaap Stam en Dick Advocaat slechts vijf competitiewedstrijden speelde. Met Marcos Senesi en George Johnston heeft Advocaat al de beschikking over twee linksbenige spelers, terwijl centrumverdedigers Edgar Ié en Sven van de Beek op de weg terug zijn na blessures.

Twente ziet daardoor zijn kans schoon, aldus het AD. De Enschedese club versterkte zich al met Troupée, terwijl Lang spoedig wordt gepresenteerd in de Grolsch Veste. Van der Heijden moet na de winterstop de Twente-defensie versterken.

Feyenoord staat naar verluidt open voor een vertrek van Van der Heijden. De Rotterdamse club hoopt daarmee verder te kunnen snijden in de salariskosten. Kenneth Vermeer (Los Angeles FC) en Liam Kelly (Oxford United) vertrokken al deze winter. Bovendien wordt Calvin Verdonk door Feyenoord ook in de tweede seizoenshelft verhuurd aan Twente.