Idrissi en Kökcü in de prijzen, Ajax hofleverancier voor beste Eredivisie-elftal

Idrissi en Kökcü in de prijzen, Ajax hofleverancier voor beste Eredivisie-elftal

17-01-2020 15:52
36

Oussama Idrissi is vrijdag door de Eredivisie uitgeroepen tot Speler van de Maand. De aanvaller was op basis van statistieken de best presterende speler in december. Ook Feyenoord-talent Orkun Kökcü valt in de prijzen.

Idrissi (23) won in december met AZ van PEC Zwolle en Ajax. Ondanks de nederlaag in de laatste wedstrijd voor de winterstop, uit tegen Sparta, is de aanvaller uitgeroepen tot Speler van de Maand. Het is voor Idrissi, die onder meer Hakim Ziyech (Ajax) en Timon Wellenreuther (Willem II) aftroeft, de eerste keer dat hij de prijs krijgt. Dit seizoen staat zijn teller op negen doelpunten en twee assists.

Kökcü is uitgeroepen tot Speler van de Maand U21. De negentienjarige middenvelder scoorde statistisch het beste en blijft onder meer Vitesse-verdediger Danilho Doekhi voor.

Elftal van de Maand
Ajax is met vijf spelers hofleverancier voor het Eredivisie Elftal van de Maand. Ziyech en Nicolás Tagliafico haalden bij de Ajacieden de hoogste scores, terwijl ook Dusan Tadic, Donny van de Beek en Joël Veltman een plek in het elftal hebben veroverd. Ook AZ, Willem II, Vitesse en PSV zijn vertegenwoordigd.