De Jong na tweede verlies op rij: "Had 1-8, 2-8 moeten zijn"

17 januari 2020, 23:14   Bijgewerkt: 17 januari 2020, 23:21

SC Cambuur heeft in 2020 beide duels in de Eerste Divisie verloren en kan de koppositie maandagavond kwijtraken aan Jong Ajax. Het resultaat tegen laagvlieger TOP Oss doet trainer Henk de Jong pijn. "Dit doet zeer. Ook bij de jongens. Ze creëren veel kansen, maar ze missen", zei de oefenmeester na de 3-2 nederlaag.

Tegenover Omrop Fryslân vertelt hij over de nederlaag, die hard aankwam omdat zijn elftal kans op kans miste. "Je creëert tussen de twintig en dertig kansen, tegen een vijfmans verdediging, die heel compact staat. Dat je dan verliest, is volstrekt onnodig", baalde De Jong. "Dit moet een wedstrijd zijn van 1-8, 2-8, 2-10. Als je ziet hoe wij tegen een ploeg die inzakt deze kansen krijgen, maar ze niet maken… Dan gaan ze er aan de andere kant in."

Het was na de nederlaag tegen FC Volendam vorige week het tweede verlies op rij. "Dat we bovenaan staan, moet niet als een steen om onze nek hangen", zei de coach. "We moeten onze vrijheid in onze speelwijze houden." De coach wisselde door de achterstand rechtsback Doke Schmidt al na een half uur, maar hard geen hard feelings over zijn pupil. "Als je wat haperingetjes ziet, moet je niet verzaken om in te grijpen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen