Door Ajax verkochte Orejuela verandert na week van club

18 januari 2020, 08:45

Luis Manuel Orejuela werd een week geleden door Cruzeiro definitief overgenomen van Ajax, maar de Colombiaanse verdediger gaat elders in Brazilië aan de slag. Gremio maakt in de nacht van vrijdag op zaterdag (Nederlandse tijd) bekend dat de 24-jarige rechtsback voor een seizoen wordt gehuurd. Zodoende blijft Orejuela actief in de Braziliaanse Série A.

Cruzeiro, waar Orejuela het voorbije jaar op huurbasis voor uitkwam, degradeerde namelijk onlangs naar het tweede Braziliaanse niveau. Dat die club onlangs de optie in het huurcontract lichtte en de Colombiaan definitief overnam van Ajax, kwam als een kleine verrassing. Orejuela werd namelijk ook in verband gebracht met een aantal Braziliaanse grootmacht. Bij Gremio komt hij terecht bij de nummer vier van afgelopen seizoen.

Orejuela maakte in de zomer van 2017 voor 3,5 miljoen euro de overstap van Deportivo Cali naar Ajax. In Amsterdam wist hij de verwachtingen niet waar te maken. In totaal speelde hij slechts vier officiële wedstrijden in de hoofdmacht. Met Jong Ajax speelde hij zestien duels.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen