LIVE: Bozenik maakt eerste treffer en schiet Feyenoord op voorsprong (gesloten)

LIVE: Bozenik maakt eerste treffer en schiet Feyenoord op voorsprong (gesloten)

16-02-2020 18:37 Laatste update: 18:45
601

Ajax en Feyenoord spelen zondag hun 22e wedstrijd in de Eredivisie dit seizoen. Ajax neemt het thuis op tegen RKC Waalwijk, terwijl Feyenoord op bezoek gaat bij PEC Zwolle. Volg alle ontwikkelingen rond deze duels en de laatste updates van de andere Eredivisie-wedstrijden in dit liveblog. 

Ajax trapt om 14.30 uur af tegen RKC Waalwijk. De Amsterdammers plaatsten zich eerder deze week voor de halve finale van het bekertoernooi door een 0-3 zege bij Vitesse. In de volgende ronde ontmoet Ajax FC Utrecht. Tegenstander RKC Waalwijk staat troosteloos onderaan in de Eredivisie, met slechts twaalf punten uit 22 duels. 

Feyenoord gaat op bezoek bij PEC Zwolle, een lastig uitduel voor de Rotterdammers. Vorig seizoen verloor Feyenoord nog met 3-1 van PEC. Eerder dit seizoen werd het in De Kuip 1-0 in het voordeel van de thuisploeg. Feyenoord heeft nog zicht op plek twee en mogelijk zelfs nog een kleine rol in de titelstrijd als Ajax punten gaat verspelen. PEC Zwolle vecht tegen degradatie en staat met 22 punten in de onderste regionen van de Eredivisie. De aftrap van het duel in Zwolle is om 16.45 uur.