Ajax geeft enkele Onder-19-spelers schema van eerste mee

8 april 2020, 16:21

Er is nog altijd onduidelijkheid over het verdere verloop van de competities, maar bekend is wel dat de KNVB graag de Eredivisie wil laten afmaken. Daardoor heeft Ajax enkele spelers van de Onder-19-ploeg de trainingsschema's van het eerst meegegeven.

Dat vertelt Hoofd jeugdopleiding Saïd Ouaali op de website van Ajax. Hij stelt dat de focus bij Ajax volledig op het eerste elftal ligt, omdat die kans dat die ploeg nog gaat spelen groter is dan de jeugdteams. "Niemand weet hoe het gaat lopen en daarom moeten we prioriteiten stellen. Ajax 1 staat momenteel bovenaan", legt hij uit. "Mocht de competitie uitgespeeld worden, dan is het allerbelangrijkste om die koppositie te verdedigen. Daarom volgt een aantal A-junioren het programma van het betaald voetbal, zodat zij bewust door Erik ten Hag ingezet kunnen worden mocht het nodig zijn."

Wanneer Ouaali weer volledig met de jeugdspelers aan het werk kan bij Ajax, weet hij uiteraard niet. Een optie is dat het programma van het nieuwe seizoen in de zomer eerder begint. "Stel dat het verantwoord en veilig is en we met elkaar weer mogen werken en trainen, dan willen we uiteraard zo snel mogelijk weer beginnen", zegt Ouaali. "Het is onmogelijk in te schatten wanneer dat het geval zal zijn. We zijn afhankelijk van de UEFA en de KNVB en hoe zij de komende periode gaan inplannen. Daarnaast hebben we ook nog te maken met schoolvakanties."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen