Officieel: PEC houdt broertje Sepp van den Berg (15) aan boord

25 mei 2020, 10:01

PEC Zwolle is erin geslaagd Rav van den Berg (15) aan zich te binden. Het toptalent, broertje van Liverpool-verdediger Sepp van den Berg, heeft maandagochtend zijn handtekening gezet onder een contract voor twee seizoenen. De verbintenis wordt officieel op 7 juli, als hij zijn zestiende verjaardag viert. Ajax, PSV en buitenlandse topclubs hoopten het talent ook te strikken.

De voorbije maanden hebben meerdere clubs zich gemeld voor Van den Berg, net als zijn broer een verdediger. Zo zag Liverpool een hereniging met Sepp zitten en wilde ook AC Milan het toptalent vastleggen. Met PSV voerde Van den Berg zelfs gesprekken, terwijl flirts van Ajax werden genegeerd. "Een mooie beloning ontving Rav afgelopen winter, toen hij met de eerste selectie in Spanje op trainingskamp mocht", aldus technisch manager Mike Willems. "Rav heeft een duidelijk doel voor ogen, heeft bij de Voetbalacademie zijn eerste stappen gezet en krijgt bij ons de kans om nu zijn vervolgstappen te zetten. Daarnaast heeft hij aan Sepp natuurlijk een geweldige broer en prima voorbeeld."

Van den Berg krijgt komende zomer een kans om een plek in de eerste selectie af te dwingen. De verdediger maakte afgelopen winter al zijn officieuze debuut in de hoofdmacht. Intern zou Van den Berg meer talent worden toegedicht dan zijn broer, die dit seizoen vier wedstrijden voor Liverpool speelde. "Dit voelt heel speciaal", aldus de tiener. "De afgelopen jaren heb ik hard gewerkt om hier vandaag te mogen zitten en mijn eerste echte contract te tekenen. Ik weet ook dat het nu pas allemaal echt gaat beginnen, maar heb daar natuurlijk heel veel zin in. Het was heel tof om na het tekenen met mijn familie het veld op te lopen waar het in de toekomst allemaal moet gebeuren."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen