Actie AZ overvalt KNVB: "Onze verbazing is groot"

25 mei 2020, 21:30

De KNVB is overvallen door de actie van AZ. De Alkmaarders willen de eerste plaats van Ajax en klopten daarvoor aan bij de UEFA. Maar de Europese bond verwees de nummer twee van de Eredivisie door naar de KNVB en de Nederlandse bond bleef vanzelfsprekend bij het besluit. "We zijn op de goede weg qua solidariteit, we maken stappen met de top vier, inclusief AZ. Vandaar dat onze verbazing groot is", reageert Eric Gudde.

"We waren hier niet van op de hoogte", laat de directeur betaald voetbal weten aan De Telegraaf. "De UEFA heeft de club geantwoord dat het bepalen van de eindrangschikking een zaak van de lokale bond is. De brief van AZ heeft geen aanleiding gegeven om onze beslissing te veranderen. Inmiddels hebben wij AZ schriftelijk laten weten dat de verdeling van de Europese tickets ongewijzigd blijft."

AZ vindt dat onderling resultaat gehanteerd had moeten worden en niet het doelsaldo. Gudde: "Zoals ook aangegeven in de besluitvorming zijn de reglementen hierover duidelijk; het doelsaldo wordt als eerste aangehouden bij een gelijk aantal punten. Dit is artikel 17 van het reglement wedstrijden betaald voetbal."

Lees meer: 'AZ laat het er niet bij zitten: Alkmaarders eisen eerste plek Ajax'

Gudde maakt zich geen zorgen over de gevolgen die deze actie van AZ kan hebben voor politieke steun. "We zien in andere landen waar de competities ook niet kunnen worden hervat soortgelijke zaken, hierin is Nederland dus niet uniek. Ik ga ervanuit dat het echte signaal uit het plan naar voren komt dat wij binnenkort namens alle clubs van het betaalde voetbal indienen bij de minister."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen