Ajax klopt aan bij ArenA voor verlaging huurlasten

26 mei 2020, 09:26   Bijgewerkt: 26 mei 2020, 12:02

Ajax hoopt op een verlaging van de huurlasten van de Johan Cruijff ArenA. De Amsterdammers vinden de huur aan de hoge kant, ondanks dat die al lager is omdat er niet gevoetbald wordt. In totaal wordt er normaliter zo'n tien miljoen euro aan stadionhuur overgemaakt. Het is zeker niet de enige Eredivisie-club die om lastenverlaging vraagt als het om het stadion gaat.

Dat schrijft Voetbal International. Ajax heeft al een soort van korting nu er niet gevoetbald wordt: de club betaalt meer huur als het stadion is uitverkocht. Omdat de Johan Cruijff ArenA leeg staat omdat er niet gevoetbald wordt, is de huur dus al lager dan die oorspronkelijk zou worden dit seizoen. Omdat Ajax zelf ook veel inkomsten misloopt, hoopt het een korting te krijgen.

Vitesse stond gisteren (maandag) ook al in de rechtszaal voor dit onderwerp en Feyenoord klopte ook al aan bij De Kuip, maar het stadion zit zelf ook in de problemen en [a,https://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/367459/de-kuip-klopt-aan-bij-gemeente-vanwege-financiele-problemen/,_blank,klopte op haar beurt al aan bij de gemeente]. AZ heeft het stadion in eigen beheer en PSV betaalt geen huur, maar erfpachtcanon van 2,4 miljoen euro per jaar. Toon Gerbrands heeft zich nog niet bij de gemeente gemeld voor een verlaging van dat bedrag. 

Lees ook: 'Eredivisie-clubs zoeken naar oplossing hoge huur stadions'

PSV biedt géén seizoenkaart aan met volledige compensatie

Verder schreef De Telegraaf vandaag over het feit dat PSV de achterban géén mogelijkheid biedt tot volledige compensatie, zolang er niet gevoetbald mag worden met publiek. Bij andere clubs kunnen fans hun geld terugkrijgen als er blijkt dat het hele jaar niet gespeeld mag worden met fans, dat doen de Eindhovenaren niet uit angst om weer bij de fans aan te moeten kloppen. 

"Stel dat we een heel seizoen zonder publiek moeten spelen, dan is de kans heel groot dat we volgend jaar opnieuw aan de deur van de supporters moeten staan. Dat wij ze opnieuw moeten vragen alsjeblieft af te zien van tegemoetkoming. Dat vonden wij dit jaar al pijnlijk genoeg en willen we niet nog een keer doen. Al is er echt wel naar die optie gekeken", aldus commercieel directeur Frans Janssen op het clubkanaal.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen