Sparta haalt Van Leer bij Ajax op en heeft gewenste goalie binnen

30 juni 2020, 14:13   Bijgewerkt: 30 juni 2020, 14:54

Sparta Rotterdam heeft Benjamin van Leer (28) dinsdag definitief overgenomen van Ajax. De Rotterdammers hebben met de voormalig keeper van NAC Breda na het vertrek van Ariel Harush en de zware blessure van Tim Coremans de gewenste doelverdediger voor komend seizoen binnengehaald. Hij tekent een contract voor twee seizoenen op het Het Kasteel.

"Door het vertrek van Ariel Harush en de blessure van Tim Coremans, wisten we dat het halen van een keeper een prioriteit was", legt technisch directeur Henk van Stee uit. Eerder kwamen de namen van onder andere Maarten Stekelenburg (inmiddels naar Ajax) en Racing Genk-keeper Nordin Jackers langs, maar Van Leer is uiteindelijk de eerste aanwinst. "Met Benjamin halen we er iemand binnen die al meerdere seizoenen Eredivisie-ervaring heeft. De staf, met name keeperstrainer Frank Kooiman, is erg enthousiast en we verwachten dat hij een belangrijke bijdrage kan leveren", aldus Van Stee.

Van Leer stond in het verleden onder contract bij PSV, FC Eindhoven, Roda JC, alvorens hij in 2017 naar Ajax overstapte. Daar kwam hij in drie seizoenen tot één officieel optreden tijdens de gewonnen bekerwedstrijd tegen Scheveningen (1-5) op 20 september 2017. Een jaar later werd hij verhuurd aan NAC Breda, omdat hij in Amsterdam vrijwel geen perspectief meer had.

Hoewel hij naar verluidt transfervrij zou mogen vertrekken ondanks een doorlopend contract in Amsterdam, meldt Ajax dat er wel een 'overeenstemming' is bereikt tussen beide clubs. Of en hoeveel er eventueel betaald wordt voor de doelverdediger, is niet gecommuniceerd.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen