PSV en Ajax vrouwen rechtstreeks hoofdtoernooi CL in

17 september 2020, 12:24

Niet alleen de mannen van Ajax, maar ook de vrouwen gaan rechtstreeks de Champions League-groepsfase in. Door een verandering van de UEFA als gevolg van de corona mag het team van trainer Danny Schenkel (foto) zich opmaken voor de groepsfase. Ook nummer één PSV profiteert hiervan: het is de eerste keer dat Nederland met twee teams in het hoofdtoernooi zit.

De UEFA heeft de opzet van het toernooi gewijzigd en uitgedund. Normaliter werden de eerste voorrondes van het miljardenbal afgewerkt in mini-groepsfases, waarvan alleen de winnaar zich plaatst voor de laatste 32 ploegen. Dat lukte de Nederlandse ploegen de laatste jaren lang niet altijd. In de nieuwe regels gaan de nummers één en twee van de tien beste competities - waaronder Nederland - echter het hoofdtoernooi (de laatste 32) in. 

Daardoor is het een voordeel waar Ajax en PSV van profiteren. Nadeel is dat de beide teams pas in december aan het werk hoeven én het na twee duels al afgelopen kan zijn. Vanaf de zestiende finales wordt er direct een tweeluik afgewerkt. FC Twente, vorig seizoen als enige Nederlandse club actief in het miljardenbal, ging er vorig jaar in de achtste finales uit tegen latere verliezend finalist VfL Wolfsburg.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen