Robin Gosens maakt de 2-0 voor Atalanta
NOS Voetbal

Atalanta houdt poule met Ajax spannend dankzij fraaie zege op Liverpool

Liverpool heeft in de groepsfase van de Champions League verrassend verloren van Atalanta Bergamo. De koploper in groep D, waar ook Ajax en Midtjylland in zitten, ging op Anfield met 2-0 onderuit tegen de ploeg van Oranje-internationals Hans Hateboer en Marten de Roon.

Drie weken geleden walste Liverpool in Bergamo met 5-0 over Atalanta heen. Maar nu, met naast Virgil van Dijk ook Oxlade-Chamberlain, Henderson, Alcantara, Alexander-Arnold en Gomez in de lappenmand, bakte de Champions League-winnaar van 2019 er weinig van.

Atalanta's topspitsen Zapata en Muriel begonnen op de bank, maar dat weerhield de ploeg er niet van naar hartelust aan te vallen. Voor rust werden nog enkele kansen gemist, maar na een uur opende Josip Ilicic dan toch de score namens de Italianen op aangeven van Alejandro Gómez.

Atalanta viert feest op Anfield

Een paar minuten later gaf diezelfde Gómez een voorzet op Hans Hateboer. De Nederlandse verdediger kopte de bal voor de voeten van halve Nederlander Robin Gosens, die niet aarzelde: 2-0. Liverpool schoot welgeteld één keer op doel: dat schot van Mo Salah zeilde net over.

Nog twee wedstrijden

Dankzij de overwinning van Atalanta kan het nog alle kanten op in groep D. Alleen Midtjylland heeft na het verlies tegen Ajax (3-1) geen kans meer op overwintering.

Er staan nog twee speelronden op het programma in groep D: op 1 december krijgt Liverpool de Amsterdammers op bezoek en op 9 december speelt Ajax thuis tegen Atalanta.

De stand in groep D van de Champions League

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl