NOS Voetbal

Vrouwen PSV naderen Ajax na klinische zege in Zwolle

PSV-vrouwen winnen nipt bij PEC en profiteren van puntenverlies Ajax

In de eredivisie voor vrouwen heeft PSV optimaal geprofiteerd van het puntenverlies van concurrent Ajax. Op bezoek bij PEC Zwolle gaf een goal van Romée Leuchter de doorslag: 1-0.

Omdat koploper Ajax vrijdag bij de hervatting van de competitie niet verder kwam dan een 1-1 gelijkspel tegen Heerenveen, is PSV de Amsterdammers nu genaderd tot op een punt.

Stand in de eredivisie voor vrouwen

Gemakkelijk ging het echter niet voor de Eindhovense vrouwen in Zwolle. De thuisploeg kreeg voor rust de beste kansen, maar de pogingen van Naomi Hilhorst (vrije trap) en Marushka van Olst (schot) misten kracht en precisie om keepster Sari van Veenendaal te verschalken.

Smits ontsnapt aan rood

PSV-spits en Oranje-international Joëlle Smits ontsnapte vervolgens aan een rode kaart na een harde charge op Kely Pruim. Scheidsrechter Marisca Overtoom ontging de situatie en liet doorspelen.

Na rust kreeg Van Olst een enorme mogelijkheid om PEC alsnog aan de leiding te brengen, maar tot twee keer toe faalde ze in de afwerking.

Het doelpunt viel vervolgens aan de andere kant. Leuchter kreeg de bal uit een ingooi met een gelukje voor de voeten, maar de afronding in de verre hoek was zeer fraai.

Beide ploegen kregen nog kansen via Naomi Pattiwael (PSV) en de ingevallen Danique Noordman (PEC), maar het bleef bij die ene Eindhovense treffer.