Zahavi en Madueke helpen PSV weer op gang in jacht op koploper Ajax

07-03-2021 16:23
175

PSV blijft met hangen en wurgen in het spoor van Ajax. Eran Zahavi schoot de Eindhovense ploeg zondagmiddag met twee goals naar de drie punten bij Fortuna Sittard, Noni Madueke bekroonde zijn rentree met de derde goal: 1-3.

PSV had in Sittard niet lang nodig om op voorsprong te komen. Zahavi toonde zijn bloedvorm door een voorzet van Denzel Dumfries - na een fraaie steekpass van Jordan Teze - in het doel te lopen. Even later was de Israëlische spits weer dichtbij, maar de bal van Mario Götze kwam net niet aan.

Ondanks de kansen domineerde PSV niet in Sittard. Fortuna beet regelmatig van zich af en kreeg kansen via Lisandro Semedo en Emil Hansson. Sebastian Polter scoorde zelfs, maar scheidsrechter Allard Lindhout floot de Duitse spits terug vanwege hands.

Vervolgens was het opnieuw de beurt aan Zahavi. De PSV-spits maakte zijn tweede van de middag en tekende en passant voor de zestigduizendste goal in de Eredivisie-historie. Na rust raakte Zahavi nog een keer de paal, nadat Donyell Malen zich al rijk had gerekend: zijn penalty werd echter omgebogen in een vrije trap.

Met nog zo'n 25 minuten op de klok voerde PSV-trainer Roger Schmidt drie wissels door: Érick Gutiérrez, de weer fitte Noni Madueke en de veelbesproken Mohamed Ihattaren maakten hun opwachting. Kort daarna zag het PSV-trio dat Fortuna-back George Cox de spanning terugbracht met een hard schot in het dak van het doel.

Toch kwam de zege van PSV niet meer in gevaar. Nadat Olivier Boscagli had veld met een blessure had verlaten en was vervangen door Marco van Ginkel, besliste Madueke bij zijn rentree de wedstrijd met een schitterende goal. De achterstand van PSV op Ajax is weer zes punten. De koploper heeft nog een wedstrijd in bonus.