Man United doet prima zaken, Arsenal moet nog aan de bak

8 april 2021, 22:57   Bijgewerkt: 8 april 2021, 23:04

Mocht Ajax zich bij de laatste vier van de Europa League scharen, dan is de kans groot dat Manchester United in de halve finale de tegenstander is. De ploeg van trainer Ole Gunnar Solskjaer won donderdagavond met 0-2 van Granada en verwierf zich daarmee een uitstekende uitgangspositie voor de return. Arsenal moet na een 1-1 gelijkspel tegen Slavia Praag nog flink aan de bak.

Granada - Manchester United 0-2

Waar Ole Gunnar Solskjaer eerder deze Europese campagne Donny van de Beek weleens speeltijd gaf, koos hij in de heenwedstrijd tegen Granada voor zijn sterkste elf. Het betekende dat de Nederlandse middenvelder als reserve aan het duel begon. Vanaf de bank zag Van de Beek hoe niet een van de 22 basisspelers, maar een streaker na een paar minuten de spotlights pakte.

Ruim twintig minuten nadat de ongenode gast van het veld was verwijderd, kwam Manchester United op voorsprong. De lange bal van Victor Lindelöf, de aanname en afronding van Marcus Rashford: alles klopte. Het was een verdiende voorsprong voor de Engelsen. Manchester United speelde niet groots, maar had wel verreweg het meeste balbezit en gaf weinig kansen weg.

In een tweede helft met weinig mogelijkheden voor beide ploegen maakte Manchester United ook een tweede doelpunt. Vanaf de strafschopstip maakte Bruno Fernandes er vlak voor tijd 0-2 van. Van de Beek kreeg als invaller nog een paar minuten speeltijd van Solskjaer, maar had te weinig tijd om zijn stempel te drukken. Volgende week zal United de voorsprong uit de heenwedstrijd over de streep zien te trekken. Dat zal gebeuren zonder Harry Maguire, Scott McTominay en Luke Shaw, die alledrie geschorst zijn.

Arsenal - Slavia Praag 1-1

In de Premier League presteert Arsenal (ver) ondermaats, maar het zou zomaar kunnen dat de Londense club dit seizoen alsnog een hoofdprijs wint. De ploeg van trainer Mikel Arteta zal echter nog wel alle zeilen moeten bijzetten om de laatste vier van de Europa League tegen bereiken. Tegen Slavia Praag bleef het donderdag steken op een 1-1 gelijkspel.

Hoogstaand was de wedstrijd tussen Arsenal en Slavia Praag zeker niet. De ploegen slaagden er voor rust niet in grote kansen te creëeren. Willian was vroeg in de tweede helft dicht bij het openingsdoelpunt. Zijn vrije trap eindigde echter op de paal. Alexandre Lacazette trof even later ook het houtwerk. Vijf minuten voor tijd viel de 1-0 alsnog. Met een fraaie stift leek Nicolas Pépé zijn ploeg de volle buit te bezorgen. Diep in blessuretijd maakte Tomas Holes er echter nog 1-1 van. Arsenal moet dus nog flink aan de bak.

Overige uitslag

Dinamo Zagreb - Villarreal 1-1

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen