Gisteren gemist: pijnlijk verlies Ajax en bekerontsnapping Lyon

9 april 2021, 00:30

In de rubriek 'Gisteren gemist' zet FCUpdate.nl het belangrijkste nieuws van de avond daarvoor op een rijtje. Met een samenvatting van alles wat je allemaal hebt gemist ben je weer helemaal op de hoogte van het laatste voetbalnieuws. Dit waren de belangrijkste nieuwsfeiten op donderdag 8 april.

Ajax doet zichzelf erg tekort na misser Tadic en blunder Scherpen

Ajax heeft zichzelf donderdagavond pijnlijk in de vingers gesneden in de kwartfinale tegen AS Roma. De ploeg leek op weg naar een uitstekend resultaat na een treffer van Davy Klaassen vlak voor rust, maar na een gemiste pingel van Dusan Tadic ging het pijnlijk mis. Kjell Scherpen ging meteen daarna in de fout en na wat gemiste kansen van de thuisploeg, sloegen de bezoekers uit een corner alsnog toe: 1-2.

Man United doet prima zaken, Arsenal moet nog aan de bak

Mocht Ajax zich bij de laatste vier van de Europa League scharen, dan is de kans groot dat Manchester United in de halve finale de tegenstander is. De ploeg van trainer Ole Gunnar Solskjaer won donderdagavond met 0-2 van Granada en verwierf zich daarmee een uitstekende uitgangspositie voor de return. Arsenal moet na een 1-1 gelijkspel tegen Slavia Praag nog flink aan de bak.

Scorende Memphis en Lyon voorkomen afgang in Franse beker

Olympique Lyon is donderdagavond met de schrik vrijgekomen in het Franse bekertoernooi. Tegen derdedivisionist Red Star werd een 0-2 voorsprong weggegeven, waardoor strafschoppen uitkomst moesten bieden. Vanaf elf meter waren Les Gones feilloos.

Overmars bevestigt: Stekelenburg gaat contract verlengen bij Ajax

Maarten Stekelenburg (38) gaat zijn contract bij Ajax vrijwel zeker verlengen. De ervaren doelman heeft aangegeven dat hij zijn aflopende verbintenis wil verlengen en Marc Overmars kwam donderdagavond met het nieuws naar buiten dat het 'vrijwel zeker' rond is tussen Ajax en de sluitpost. Alleen het papierwerk moet nog in orde worden gemaakt en dan ligt hij tot en met de zomer van 2022 vast in de hoofdstad van Nederland.

Tadic zelfkritisch: "Ik moet die penalty maken, simpel"

Dusan Tadic heeft het boetekleed aangetrokken na de nederlaag van Ajax tegen AS Roma (1-2). De aanvoerder miste een strafschop op 1-0 namens de Amsterdammers en kreeg daarvoor een hele hoge rekening gepresenteerd met zijn ploeg. "Dit doet pijn, ik moet de penalty maken", baalde de Serviër.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen